Εμβόλια: Πανευρωπαϊκή αναγνώριση στην πρόταση Τσίπρα, πανευρωπαϊκό «χαστούκι» στον Μητσοτάκη

0
30

Τη λογική της αναγκαιότητας άρσης της πατέντας των εμβολίων για τον κορονοϊό που είχε προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας υιοθέτησε χθες, Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2021, το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Για την ακρίβεια υπερψήφισε (72 υπέρ, 16 κατά) τροπολογία της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μετά από πρωτοβουλία του Γιώργου Κατρούγκαλου, η οποία ζητά από το Συμβούλιο της Ευρώπης να υιοθετήσει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, ώστε  να αντιμετωπιστούν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού ως δημόσιο αγαθό.

Η Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης αποδέχθηκε με επίσης μεγάλη πλειοψηφία (99-10) την πρόταση Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελεύθερων (ALDE) να απορριφθεί κάθε ιδέα για μη αποκλειστικά ιατρική χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, όπως προτείνει ο κ. Μητσοτάκης. 

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε προτείνει στις αρχές Ιανουαρίου 2021, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και από το βήμα της Βουλής μερικές μέρες αργότερα, να υπάρξει συντονισμένη ευρωπαϊκή πίεση στις εταιρείες έτσι ώστε η πατέντα του εμβολίου να έρθει στην ιδιοκτησία των πολιτών της Ευρώπης, οι οποίοι άλλωστε το έχουν προπληρώσει. Η πρόταση Τσίπρα αντιμετωπίστηκε με χλευασμό από τον Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για δήθεν πρόταση «κρατικοποίησης των εταιριών με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα, η πρόταση Τσίπρα λαμβάνει πανευρωπαϊκή αναγνώριση, ρίχνοντας ακόμα ένα «χαστούκι» στον αλαζόνα και επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών Μητσοτάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here