Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αλλάξει ατζέντα, στηριζόμενη στα καλοπληρωμένα από δημόσιο χρήμα ΜΜΕ, τους πολυθεσίτες δημοσιογράφους – τηλεσχολιαστές και τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, οι πολίτες, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, δίνουν τις απαντήσεις τους.

Οι χιλιάδες άνθρωποι που έχουν χαθεί, οι εκατοντάδες που περιμένουν για μια ΜΕΘ, τα μέτρα που φθάνουν στα όρια της παράνοιας, οι δομές του ΕΣΥ που στενάζουν εδώ και δύο χρόνια, η καθημερινότητα των πολιτών εν μέσω του κύματος της «Όμικρον», τα σχολεία που λειτουργούν εκ νέου με τα ίδια μέτρα που έκλεισαν, οι ανατιμήσεις σε σειρά προϊόντων και αναγκαίων αγαθών, η κοροϊδία με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%, η έμμεση περικοπή των συντάξεων, μα, πάνω και κυρίως από όλα η αλαζονεία και η εκδικητικότητα της κυβέρνησης με όσους δεν συντάσσονται στο πλάι της, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από το Μαξίμου.

Ο Μητσοτάκης, έχοντας την πλήρη ευθύνη για όσα (μας) συμβαίνουν και καταγράφοντας πολιτική φθορά που θυμίζουν ημέρες μνημονίων, βρίσκεται στην πραγματικότητα απομονωμένος. Αντιδρά σπασμωδικά και ρεβανσιστικά. Είναι επικίνδυνος για την κοινωνική συνοχή, είναι επικίνδυνος για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Και όπως συμβαίνει με τις κυβερνήσεις της δεξιάς, άρχισε τις διώξεις. Aυτή τη φορά, στο στόχαστρο βρίσκεται ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, για τις αποκαλύψεις τους για το σκάνδαλο Novartis. Από το απόγευμα της Τετάρτης, 12 Ιανουαρίου 2022, όταν ο ίδιος δημοσιοποίησε τη δίωξή του, οι πολίτες, μέσω των κοινωνικών δικτύων δημιούργησαν το hashtag “με_τον_Βαξεβάνη”, φτάνοντας 24 ώρες μετά τις 27,5 χιλιάδες αναφορές!

Αντίστοιχα, χιλιάδες αναφορές στο twitter, πυροδότησε η…έμπνευση του Χρήστου Δάντη. Ο γνωστός μουσικός, βιώνοντας το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση και ορμώμενος τις αντιδράσεις πολιτών εναντίον του Μητσοτάκη στις live μεταδόσεις των τηλεοπτικών εκπομπών, δημοσιοποίησε ένα…στιχάκι που έχει γίνει viral.

«Μας έκλεισες τη μουσική
Μας τρώει το σαράκι
Γι αυτό κ θα στο ξαναπώ
……….»
(Δικό Σας Συνάδελφοι)!

Το υστερόγραφο της δημοσίευσης του Χρήστου Δάντη, έγινε άμεσα hashag (#δικο_σας_συναδελφοι), ξεπερνώντας τις 25 χιλιάδες αναφορές, με τους πολίτες να εξασκούν τις δυνατότητές τους.

Και πράγματι, υπάρχει έμπνευση:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here