Αποκαλυπτικό έγγραφο του ΕΟΔΥ που κρατούσε κρυφό ο Πλεύρης: Σχεδόν 16,5 χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ

0
5372

Αποκαλυπτικό είναι το έγγραφο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, αναφορικά με τις συνθήκες που επικράτησαν -και προφανώς συνεχίζουν να επικρατούν- στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά τη διάρκεια των σχεδόν δύο ετών της πανδημίας και την απαιτούμενη περίθαλψη που θα έπρεπε να λαμβάνουν οι πολίτες που νόσησαν με κορωνοϊό.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό έγγραφο του ΕΟΔΥ προς τον Θάνο Πλεύρη, από τους 26.635 νεκρούς στη χώρα μας οι 16.519 πέθαναν εκτός ΜΕΘ…

Το έγγραφο φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη, με θέμα «απάντηση σε επίκαιρη επερώτηση 06/03/15 – 11 -2021», και όπως αναφέρεται «συνολικά από την αρχή της πανδημίας έως και 01/03/22 έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ 16.519 (εντός και εκτός νοσοκομείου).

Στο ίδιο έγγραφο υπάρχουν στοιχεία και για το χρονικό διάστημα της παραμονής των ασθενών εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας: «Η μέση διάρκεια παραμονής των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, (ανεξάρτητα από την έκβαση τους αν δηλαδή μπήκαν στη συνέχεια σε ΜΕΘ, απεβίωσαν ή εξήλθαν από το νοσοκομείο) ήταν 4,7 μέρες».

Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα εν λόγω δεδομένα και το εν λόγω έγγραφο βρίσκεται στα χέρια του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλέυρη, αλλά ο ίδιος δεν το δημοσιοποίησε στη Βουλή.

«Αυτή είναι η αποτύπωση της καταστροφικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για αυτήν την εκατόμβη κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Φύγετε τώρα, αποτύχατε σε όλα», τονίζει μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης, χαρακτηρίζοντας τα δεδομένα ως την «πιο θλιβερή δικαίωση των όσων έλεγε από το Μάϊο του 2021. Όταν δηλαδή κατήγγειλε «πως οι εφτά ασθενείς στους δέκα πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ».

Παράλληλα κάνει λόγο για τον «πιο μέγιστο εξευτελισμό του Πλεύρη ο οποίος προχθές στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την πανδημία, αράδιασε ένα σκασμό ψέματα και περηφανευόταν για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here