ΑΕΜΥ ΑΕ: Με εξώδικα ζητά επιστροφή χρημάτων από 92 πρώην εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης

0
425

Μέρος των δεδουλευμένων 92 πρώην (μέχρι να φτάσουν στους νυν) εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας ζητά με σχετικό εξώδικο η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.), η οποία μεταξύ άλλων διαχειρίζεται εν λόγω Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων, εν μέσω πανδημίας και ενώ παραμένουν απλήρωτες οι εφημερίες γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, μια σειρά από εργαζόμενοι «παρέλαβαν εξώδικο από την ΑΕΜΥ, με το οποίο τους καλούν να επιστρέψουν χρήματα στην εταιρεία γιατί είχαν ενταχθεί σε ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο από εκείνο στο οποίο έπρεπε να ενταχθούν».

Αυτό, σύμφωνα με την ΑΕΜΥ, συνέβη είτε γιατί ο μεταπτυχιακός τους τίτλος σπουδών δεν είχε κυρωθεί από το ΔΣ της εταιρείας, είτε γιατί τους είχε αναγνωρισθεί προϋπηρεσία από ιδιωτικό τομέα, πέραν του δημοσίου.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει το Σωματείο «οι εργαζόμενοι ουδέποτε είχαν ανάμειξη αλλά και πρόσβαση σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία. Η ευθύνη για κάθε λάθος που έγινε βαραίνει τις διοικήσεις της ΑΕΜΥ. Κάθε άνθρωπος που εργάστηκε στο ΓΝ Θήρας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει το νοσοκομείο να λειτουργήσει και να συνεχίσει να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προσπάθειες που γίνονται με σκοπό να θίξουν την υπόληψη των εργαζομένων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είμαστε αυτουργοί ή συνένοχοι σε μη νόμιμες πράξεις, το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να πλήξουν το ίδιο το νοσοκομείο».

Σε άλλη δε παρέμβασή τους, επισημαίνουν ότι η στρατηγική της ΑΕΜΥ ΑΕ είναι «να στέλνουν πρώτα τα εξώδικα σε όσους δεν δουλεύουν πια στο Νοσοκομείο και όλοι καταλαβαίνουμε τον λόγο! Για εμάς όμως είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξει κανένας διαχωρισμός ανάμεσά μας. Κανένας εργαζόμενος μόνος!».

Κλείνοντας τη σχετική καταγγελία, το Σωματείο υπενθυμίζει όσα πρόσφατα ανάφερε σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΑΕΜΥ:
“Το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό καθημερινά δίνει τη μάχη στο στίβο της Υγείας και τελευταίως στο στίβο της πανδηµίας του κορωνοϊού. Σεβαστείτε τους!».

Ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ και η στενή σχέση του με τον Μητσοτάκη

Εν μέσω λοιπόν πανδημίας το ΔΣ της ΑΕΜΥ προχωρά με εξώδικα εναντίον των εργαζομένων που είχαν εργαστεί στο νοσοκομείο της Σαντορίνης. Πέραν του παραλογισμού, κάτι τέτοιο να συμβαίνει εν μέσω υγειονομικής κρίσης, έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος είναι ο πρόεδρος της ΑΕΜΥ. Πρόκειται για τον κ. Κύριλλο Παπακυρίλλου. Πτυχιούχος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος διορίστηκε στις αρχές Οκτωβρίου του 2019 μετά από απόφαση των Κικίλια – Σταϊκούρα.

Ο κ. Παπακυρίλλου δεν είναι άγνωστος στον σημερινό Πρωθυπουργό. Το αντίθετο. Πρόκειται για -επί σειρά ετών- φίλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον τελευταίο να τον έχει δίπλα του τόσο κατά τη διάρκεια της Υπουργικής του θητείας όσο και της προεκλογικής, για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία.

Είχε διατελέσει συνεργάτης του, όταν ο Μητσοτάκης ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (Σαμαράς – Βενιζέλος) αλλά και πρόσωπο εμπιστοσύνης του, στη μάχη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Όπως διαβάζουμε στα ρεπορτάζ της εποχής «ο κ. Παπακυρίλλου επιβλέπει 200 εθελοντές στα τηλεφωνικά κέντρα» δηλώνοντας πως «οι πρώτες του προσπάθειας εστίασαν στον εντοπισμό των αδυναμιών του κ. Μητσοτάκη για να βοηθήσει στη διαμόρφωση του μηνύματος της εκστρατείας».

Θα αφήσει ο σημερινός Πρωθυπουργός τον κ. Παπακυρίλλου να συνεχίσει με εξώδικα να ζητά δεδουλευμένα ετών από (πρώην) εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης;

Δεν θα μας φανεί και απίθανο πάντως αν αναλογιστούμε τις επιλογές του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here